No tak, blog miał
być o ciastach, ale chyba mi wybaczycie jak podzielę się z Wami tematem
wytrawnym.
Wiosna już zagościła u nas na dobre, a za drzwiami
lato…
Po zimowym letargu nasz organizm budzi się do życia,
mamy wilczą ochotę na nowalijki, chcemy pomyślnie “przejść próbę kostiumu
kąpielowego”, postanawiamy zrzucić parę centymetrów, które przybyły tu i tam,
zaczynamy ćwiczyć, biegać, jeździć na czym się tylko da, zmieniamy sposób
odżywiana, przechodzimy na dietę… jednym
słowem mamy tysiąc różnych postanowień na minutę)
Ja zmiany zaczynam
od preferowanie lekkich, wiosennych i pełnych witamin dań. Dziś wybrałam
sałatkę z rukoli, koktajlowych pomidorków i rostbefu- lekko I baaardzo
smacznie) Rostbef, czyli krwista pieczeń wołowa z reguły jest podawana pokrojona w grubsze plastry, z jarzynka i w
sosie własnym. Tym razem proponuję równie doskonały pokrojony w cieniutkie plasterki rostbef na zimno. Można go
podać z ostrym sosem lub w lekkiej sałatce. Wybór należny do was….
Tym daniem dołączam
się do akcji na Durszlaku “Gotowe do
drogi”, wystarczy tylko zapakować nasza sałatkę do pojemniczka i już mamy świetne
danie na lunch. Głodomorki dodatkowo zabierają żytnią
bułeczkę…
Polecam
Lekka sałatka z rostbefem i rukolą
Składniki na oko, bo zależy od tego jak jesteśmy głodni (tak na 2 osoby):
Składniki na oko, bo zależy od tego jak jesteśmy głodni (tak na 2 osoby):
200 g rostbefu pokrojonego w cieniutkie plasterki
Rukola
10 koktajlowych pomidorków
Do smaku: Sól, pieprz, koperek, czosnek , oliwa z
oliwek
Umytę rukolę i pomidorki rozkładamy na talerzu,
dodajemy rostbef i posypujemy przyprawami.
Gotowe! Super lekko, zdrowo i ekspresowo!
Oczywiście można zmienić sałatkę, dodać jakiś składnik
np jajko ugotowane na twardo. Wariantów
jest tyle ile podsunie Wam wyobraźnia…
Smacznego
to musi być pyszne !
OdpowiedzUsuńBArdzo lekkie i pyszne, polecam))
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń