Pierwszy blogowy
konkurs zakończony. Dziekuję ślicznie tym, którzy zechcieli wziąć udział, bez
Was ten konkurs by się nie odbył:-)
Wpłynęły 24
pyszne i kolorowe propozycje. Już zapisałam niektóre z nich do wypróbowania. Udowodniliście,
że dietetyczne nie musi być szare i nudne.
Niestety, jedniej z propozycji nie
mogłam wziąć pod uwagę, ponieważ miałam wątpliwości co do jej autentyczności. Autorka
ich nie rozwiała i nie odpowiedziała na moje zapytanie. Trudno.
Miło mi
poinformowac, że patelnię grillową Trevi otrzyma Agnieszka Skiba, za:
Słodko-pikantny indyk z ryżem i
warzywami
Składniki:
500 g piersi z
indyka
1 papryka
czerwona
1 papryka
zielona
200 g młodej
marchewki mrożonej
200 g groszku
mrożonego
100 g (1
torebka) ryżu basmati
3 łyżki
tajskiego słodkiego sosu chili
kurkuma
bazylia
oregano
tymianek
papryka
czerwona
pieprz cayenne
sól
Indyka
kroimy w paski, przyprawiamy pieprzem cayenne, słodką papryką, bazylią,
oregano, tymiankiem oraz solą. Smażymy przez chwilę na patelni grillowej, po
czym dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną i zieloną paprykę. Następnie dodajemy
mrożone marchewki oraz groszek i smażymy do miękkości. W międzyczasie gotujemy
ryż z odrobiną kurkumy. Ugotowany ryż przesypujemy do pozostałych składników i
dodajemy 3 duże łyżki tajskiego słodkiego sosu chili. Całość mieszamy i
podgrzewamy przez minutę.
Gratuluję i
proszę o przesłanie adresu i nr telefonu( dla kuriera) na e-mail: miacucinasofieta@gmail.com .
Hura! Bardzo dziękuję za wyróżnienie:) Na wskazany adres wysłałam adres i nr tel. Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńAgnieszka Skiba
Gratulacje - pyszny pomysł! :)
UsuńBardzo dziękuję:)
UsuńAgnieszka Skiba