tag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post5116058157848945396..comments2024-03-24T06:12:36.288+01:00Comments on Mia cucina Sofieta: Drożdżówki z serem (ricotta)Mia cucinahttp://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-11178289365260557572015-12-04T21:47:04.775+01:002015-12-04T21:47:04.775+01:00Mysle, ze pół na pół pszenna i maka chlebowa bedzi...Mysle, ze pół na pół pszenna i maka chlebowa bedzie OK. maka chlebowa ma wieksza zawartosc bialka niz maka uniwersalna. a proteiny w nej zawarte po zmieszaniu sie z woda przeksztalca sie w gluten, dzieki temu ciasto bedzie bardziej elestyczne. niestety nie pieklam nigdy wypiekow drozdzowych z dodatkiem krupczatki, wiec nie moge sie wypowiedziec. <br />Dziekuje za mily komentarz) <br />daj znac jak wyszlo)pozdrawiamMia cucinahttps://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-41687303553526056742015-12-04T05:48:46.898+01:002015-12-04T05:48:46.898+01:00 a czy maka zwykla tortowa, poznanska, luksusowa ... a czy maka zwykla tortowa, poznanska, luksusowa +krupczatka moze byc ??? ,Dzieki, Twoje wygladaja BOSKO !!Kstrhttps://www.blogger.com/profile/04302927665330676884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-70868135904030902352015-05-26T22:01:55.389+02:002015-05-26T22:01:55.389+02:00Takich cudnych bułeczek nie można nie lubić ;)Takich cudnych bułeczek nie można nie lubić ;)Łukasz Majchrowskihttps://www.blogger.com/profile/06959691281598831229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-41164284897259204662015-05-25T21:24:42.101+02:002015-05-25T21:24:42.101+02:00Pysznie jest z Wami wypiekac! Sama radosc! Dziekuj...Pysznie jest z Wami wypiekac! Sama radosc! Dziekuje:-)Mia cucinahttps://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-41519047137536584342015-05-25T13:03:55.758+02:002015-05-25T13:03:55.758+02:00Kasiu, dziękuję za wspólne wypiekanie na śniadanie...Kasiu, dziękuję za wspólne wypiekanie na śniadanie. :)Moje Wypieki I Nie Tylkohttp://www.mojewypiekiinietylko.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-46557259188935195572015-05-25T11:37:48.802+02:002015-05-25T11:37:48.802+02:00Dziękuję za wspólne pieczenie i proszę o dopisanie...Dziękuję za wspólne pieczenie i proszę o dopisanie do listy :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15139349296761913418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-31121902295248656522015-05-25T10:23:15.139+02:002015-05-25T10:23:15.139+02:00Ricotta to fajny pomysł do tych drożdżówek. Dzięku...Ricotta to fajny pomysł do tych drożdżówek. Dziękuję za wspólne pyszne pieczenie:-)W poszukiwaniu Slow Lifehttps://www.blogger.com/profile/07936874102470856852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-40568822758369172082015-05-25T09:43:16.491+02:002015-05-25T09:43:16.491+02:00Dzięki za wspólne pieczenie. Było przepysznie! :DDzięki za wspólne pieczenie. Było przepysznie! :DGrunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-89545282773359480772015-05-25T09:24:13.358+02:002015-05-25T09:24:13.358+02:00dziękuję za wspólne pieczenie :)dziękuję za wspólne pieczenie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-84460426712338921642015-05-24T22:29:42.767+02:002015-05-24T22:29:42.767+02:00Jesteś bardzo miła, że tak mi pomagasz Kasiu :). B...Jesteś bardzo miła, że tak mi pomagasz Kasiu :). Będę szukać tej mąki, bo widzę, że warto :) !An etkahttps://www.blogger.com/profile/05115398548960370281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-33569036462518350162015-05-24T22:03:37.669+02:002015-05-24T22:03:37.669+02:00pyszniutkie!pyszniutkie!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-53641697219253305612015-05-24T22:00:47.514+02:002015-05-24T22:00:47.514+02:00Pysznie się wypiekało ! Świetne drożdżówki!
Dzięki...Pysznie się wypiekało ! Świetne drożdżówki!<br />Dzięki za wspólne pieczenie :)NinaJGhttps://www.blogger.com/profile/13144304165583161414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-25558337961323730722015-05-24T22:00:42.741+02:002015-05-24T22:00:42.741+02:00Bardzo prosze! Lubie pracowac z maka o duzej zawar...Bardzo prosze! Lubie pracowac z maka o duzej zawartosci glutenu/bialka, bo jest bardzo elastyczna, nie rwie sie i trzyma forme) Wydaje mi sie, ze w duzych supermarketach powinna byc manitoba ...) polecam do twarogu dodac cytryne( skorke i sok), beda jeszcze bardziej aromatyczne) .Mia cucinahttps://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-90494167217070686492015-05-24T21:53:38.932+02:002015-05-24T21:53:38.932+02:00Kasiu, dziękuję za pomocną informację. Bardzo lubi...Kasiu, dziękuję za pomocną informację. Bardzo lubię robić drożdżowe wypieki, więc te drożdżówki juz zapisane na listę z nagłówkiem " do wypróbowania " :).An etkahttps://www.blogger.com/profile/05115398548960370281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-84298990781880043842015-05-24T20:46:29.869+02:002015-05-24T20:46:29.869+02:00Fajne drożdżówki. Dziękuję za wspólne wypiekanie!Fajne drożdżówki. Dziękuję za wspólne wypiekanie!Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-89479931921134385102015-05-24T20:43:47.867+02:002015-05-24T20:43:47.867+02:00Oj tak.pyszne...dzięki za wspólne pieczenie.Oj tak.pyszne...dzięki za wspólne pieczenie.Bożenahttps://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-81218924583062117402015-05-24T18:57:12.710+02:002015-05-24T18:57:12.710+02:00Mniam pychotka, wspaniałe :-) dziękuje za wspólne ...Mniam pychotka, wspaniałe :-) dziękuje za wspólne pieczenie :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-33480204105713657262015-05-24T18:45:05.941+02:002015-05-24T18:45:05.941+02:00An etka, drozdzowki rzeczywiscie byly pyszne :-) c...An etka, drozdzowki rzeczywiscie byly pyszne :-) co do maki, to poszukaj tej na pizze, (13-15 g bialka na 100 g produktu.) powinna byc dobra) Mia cucinahttps://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-68920210257251498712015-05-24T18:23:09.628+02:002015-05-24T18:23:09.628+02:00A jeśli nie mąka manitoba, której nie mam, to jaka...A jeśli nie mąka manitoba, której nie mam, to jaka :) ? Drożdżówki wyglądają obłędnie :) !An etkahttps://www.blogger.com/profile/05115398548960370281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-32807543562675019182015-05-24T08:42:07.861+02:002015-05-24T08:42:07.861+02:00Bardzo ciekawy pomysł na dodanie mąki manitoba. Dz...Bardzo ciekawy pomysł na dodanie mąki manitoba. Dzięki za wspólne pieczenie :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248329688101776204.post-32731781209875916762015-05-24T08:20:09.557+02:002015-05-24T08:20:09.557+02:00Muszą być niezwykle delikatne :) Pycha!Muszą być niezwykle delikatne :) Pycha!Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.com